Over TOTO Rugdekking

Wat is TOTO Rugdekking?

Met ingang van het seizoen 2022-2023 introduceert RKC Waalwijk in samenwerking met TOTO het programma TOTO Rugdekking. Een initiatief om meespelen met TOTO leuk te houden en de risico’s van gokken bespreekbaar te maken.

Wat doen we dan?

Met TOTO Rugdekking dragen RKC Waalwijk en TOTO via diverse activiteiten bij aan een veilige spelomgeving voor deelnemers aan sportweddenschappen. Rugdekking geeft niet alleen informatie, maar ook concrete tips en tools door middel van bijvoorbeeld kennissessies. Dit met als uiteindelijk doel om meer bewustwording te creëren en deelnemers beter te laten inschatten wanneer het niet goed dreigt te gaan bij zichzelf of bij anderen – en indien nodig in te grijpen.

Waarom doen we dit?

RKC Waalwijk en TOTO zijn sinds 2020 trotse partners. Sinds het opengaan van de online kansspelmarkt is er echter veel veranderd. Het aanbod is breder en je kan live inzetten. Dat is leuk voor spelers, maar er kleven ook risico’s aan. RKC Waalwijk vindt het daarom belangrijk om samen met TOTO verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het bespreekbaar maken van de risico’s van gokken. Meespelen moet namelijk leuk blijven voor iedereen.