Ben jij 24 jaar of ouder?

Om content over onlline kansspelen volgens wet-en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Ik ben jonger dan 24 jaar Ik ben jonger dan 24 jaar
Ik ben ouder dan 24 jaar Ik ben ouder dan 24 jaar

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De site voor 24 jaar en ouder bevat reclame voor online kansspelen. Indien je geen reclame wenst te ontvangen kun je dit via de footer van de website gemakkelijk aangeven.

Je bent niet oud genoeg om deze pagina te bekijken.

Veelgestelde vragen

Wie zijn de initiatiefnemers van het programma?

Rugdekking is een initiatief van de club en TOTO om meespelen leuk te houden en de risico’s van gokken bespreekbaar te maken. Rugdekking geeft niet alleen informatie, maar ook concrete tips en tools door middel van bijvoorbeeld kennissessies onder de noemer Verantwoord Spelen.

Waarom is dit programma geïnitieerd?

TOTO biedt deelnemers een veilige spelomgeving. In 2020 hebben de KNVB en TOTO een gedragscode getekend, onder andere om problematisch speelgedrag tegen te gaan. Rugdekking is een logische vervolgstap om zo samen met de partners in het voetbal meespelen leuk te houden en de risico’s van gokken bespreekbaar te maken.

Wat houdt Rugdekking in?

Gezamenlijk geven wij spelers, onze supporters en de betrokken (sociale) omgeving op verschillende manieren ‘rugdekking’ om ervoor te zorgen dat we allemaal op een leuke manier kunnen meespelen. Dit kan zijn in vorm van tips & tricks om verantwoord te spelen, voorlichting, maar ook door het geven van tools om problematisch speelgedrag te herkennen en deze mensen en/of hun sociale omgeving door te verwijzen naar de juiste hulp.

Waarom een partnership met TOTO?

TOTO is een oer-Hollandse aanbieder van sportweddenschappen, al 65 jaar lang. Elke dag is er een groot aanbod van sportwedstrijden waarbij de deelnemer een voorspelling kan plaatsen. TOTO is een spel van Nederlandse Loterij. Jaarlijks geeft Nederlandse Loterij via NOC*NSF vrijwel haar gehele resultaat aan de Nederlandse sport. In 2021 was dat een bedrag van 50,4 miljoen euro, waarvan ruim 4,4 miljoen euro naar de KNVB ging voor het Nederlandse amateurvoetbal.

Wat is problematisch speelgedrag?

Voor de meeste mensen zijn kansspelen een leuk tijdverdrijf. Je speelt voor je plezier, je bent er niet al te vaak mee bezig en de kans op winst geeft je een zekere spanning. Voor sommigen krijgt het spelen echter iets dwangmatigs en loopt het ‘wagen van een gokje’ uit de hand.

Meedoen aan kansspelen wordt een probleem wanneer het negatieve invloed heeft op je omgang met familie en vrienden en bijvoorbeeld je opleiding of werk eronder lijden. Het kan ook nadelig zijn voor je (lichamelijke en geestelijke) gezondheid of voor financiële problemen zorgen.

Doe de zelftest en kom meer te weten over jouw speelgedrag.

Maak jij je wel eens zorgen om je eigen speelgedrag?

Maak je je zorgen? Klik hier voor enkele algemene tips en mocht je met iemand willen praten neem dan contact op met Loket Kansspel.

Maak jij je wel eens zorgen over het speelgedrag van een ander?

Als jij denkt dat iemand in jouw omgeving een gokprobleem heeft, is dat vaak lastig te bespreken. Je kunt alleen iemand helpen die ook bereid is hulp te ontvangen. Lees hier meer over wat je kunt doen als iemand die jij kent in de problemen zit.