KNVB & TOTO geven Rugdekking

Bewaar je rust, speel bewust

Logo TOTO Rugdekking
Logo KNVB

Een initiatief van KNVB en TOTO om meespelen leuk te houden en de risico’s van gokken bespreekbaar te maken.

€50.4mln.

Bijgedragen aan de NL sport in 2021

65jaar

Trotse partner van het voetbal

18+

Wat kost gokken jou? Stop op tijd.

Waarom TOTO Rugdekking?

Met ingang van het seizoen 2022-2023 introduceert KNVB in samenwerking met TOTO het programma Rugdekking. Een initiatief om meespelen met TOTO leuk te houden en de risico’s van gokken bespreekbaar te maken. Met TOTO Rugdekking dragen KNVB en TOTO via diverse activiteiten bij aan een veilige spelomgeving voor deelnemers aan sportweddenschappen. Rugdekking geeft niet alleen informatie, maar ook concrete tips en tools door middel van bijvoorbeeld kennissessies.

Tips & Tricks

Heb jij mensen in de omgeving waarvan je vermoedt dat ze wel eens een gokprobleem kunnen hebben? Hieronder vind je enkele tips.

Tip 1

Kies een vertrouwde omgeving

Kies een rustige plek in een vertrouwde omgeving. En het gesprek één-op-één aan, niet in een groep. Dit kan helpen om iemand op zijn/haar gemak te stellen.

Tip 2

Oordeel niet

Het is sowieso belangrijk om niet beschuldigend of oordelend te zijn. Vermijd termen als 'verslaafd' of 'zwak', en richt je op positieve ondersteuning.

Tip 3

Wees empathisch

Toon begrip en empathie voor de persoon. Probeer te begrijpen hoe iemand zich voelt of wat er in zijn/haar leven speelt. Gaat het goed met je? Is er een reden voor je gokgedrag?

Maak jij je wel eens zorgen om jezelf of iemand anders?

Chat Emoji
Geef of krijg Rugdekking
Geef of krijg Rugdekking
Logo Nederlandse Loterij

Over TOTO & Nederlandse Loterij

TOTO is op 24 februari 1957 opgericht door de KNVB. ‘Door de sport, voor de sport’ was het motto bij de start van de eerste nationale toto. En dat is het nog steeds, want jaarlijks geeft Nederlandse Loterij – waar TOTO onder valt – via NOC*NSF een groot deel van haar resultaat aan de Nederlandse sport. Meespelen met TOTO betekent dus bijdragen aan je eigen sport en vereniging.